Τι έχουμε:
1 κιλό κολοκύθα
2 φλιτζ. νερό
5 φλιτζ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. ασβέστη
5 κουταλιές μέλι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους από την κολοκύθα.
Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο δίνουμε σχήμα στα κομμάτια της κολοκύθας, όπως στη φωτογραφία.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με νερό, ρίχνουμε τον ασβέστη ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε για ένα βράδυ μέσα σε αυτό.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει ο ασβέστης και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μαζί με τον χυμό του λεμονιού, τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μέχρι να δέσει κάπως το σιρόπι, προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και το μέλι.
Αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά το γλυκό με το σιρόπι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και το συντηρούμε σε δροσερό μέρος.
Πηγή: ewomensissues.blogspot.gr