Υλικά:
Κομμένο σε κύβους 3 εκ. μοσχαρίσιο κρέας:1 1/2 κιλό
Ψιλοκομμένα κρεμμύδια:2 μέτρια
Βούτυρο:3 κουταλιές
Χοντροτριμμένο Ζωμό κρέατος:2 κούπες
Ξύσμα λεμονιού:από 1 λεμόνι
Μπουκέ γκαρνί:1 καρότο και 1 κλωνάρι σέλινο δεμένα μαζί
Σπασμένο κόλιαντρο:1 κουταλάκι
Ξερή ρίγανη:1 κουταλάκι
Λεμόνια:2 το χυμό
Κρέμα γάλακτος:200 ml
Κορν φλάουρ:1 κουταλιά
Αλάτι, πιπέρι:όσο χρειαστεί
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε. Ρίχνετε το ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, το μπουκέ γκαρνί, το κόλιαντρο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφού δέσει η σάλτσα του κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5. Σερβίρετε ζεστό με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Πηγή: syntagi.gr