Υλικά
Ένα κιλό πατάτες
500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια, καρότα, μελιτζάνες)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια φέτα
250 γραμμ. ανθότυρο
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. κρέμα γάλακτος,
Άνηθο, μαϊντανό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 45΄, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Πηγή: govastileto.gr