Για τα μπισκότα κανέλας θα χρειαστείτε
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κ.γ. αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Πηγή: newsbeast.gr