ΥΛΙΚΑ
1200 gr. Φύλλα Κρούστας
550 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
400gr. Καρύδι (αλεσμένο ελαφρώς)
100gr. Κουβερτούρα
Υλικά για σιρόπι:
1700 gr. Νερό
2 κιλά Ζάχαρη
300 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 45Χ 30 εκ.
Απλώνουμε δύο, δύο τα φύλλα κρούστας στο ταψί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο μέγεθος του ταψιού.
Έπειτα τα βουτυρώνουμε.
Ξανά επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο 1/3 των φύλλων που έχουμε. Ρίχνουμε την πρώτη στρώση καρύδι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 1/3 των φύλλων, ρίχνοντας τα υπόλοιπα καρύδια.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει, βουτυρώνοντας τα καλά.
Κόβουμε το μπακλαβά σε διαστάσεις και κομμάτια της προτίμησης σας. Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 60 λεπτά περίπου.
Προετοιμασία για σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει. Σιρόπιασμα:
Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο ρίχνουμε σε ζεστή θερμοκρασία και το σιρόπι.
Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Προετοιμασία σοκολάτας:
Πρώτα πρέπει το γλυκό μας να έχει κρυώσει.
Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Αφαιρούμε τα κομμάτια ένα, ένα από το ταψί και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.
Έπειτα τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να δέσει η σοκολάτα.
Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πηγή: sokolatomania.gr