Υλικά:
- 2 1/2 φλιτζάνια ρεβύθια, βρασμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
- Λίγο κόλιανδρο
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι (λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα)
- αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- λίγο λάδι για το μίγμα και αρκετό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Για αρχή θα πολτοποιήσουμε τα ρεβίθια στο μίξερ. Ανακατεύουμε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και το ξερό), τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιανδρο και κύμινο), το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Θα αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. Έπειτα τους πλάθουμε σε επίπεδους και στρογγυλούς κεφτέδες. Ακολούθως αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, στραγγίζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή: ediva.gr