Υλικά
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
4 σκελίδες σκόρδο
λίγη κόκκινη πιπεριά καυτερή
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4-5 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
1/2 φλυτζάνι ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ενώ τα κρεμμύδια τα αφήνουμε ολόκληρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ½ φλυτάνι νερό, το σκόρδο, την πιπεριά, την δάφνη το δεντρολίβανο, το μπαχάρι και το αλάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Μόλις το φαγητό μας κοντεύει να γίνει, προσθέτουμε το ξύδι και το ξανασκεπάζουμε.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: alevrou.com