Υλικά:
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
70 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ. χοιρινός κιμάς
150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
2 γρ. ρίγανη
10 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 γρ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 αυγά
7 γρ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
350 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζετε, προσθέτετε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρυώνετε το μείγμα και το ρίχνετε σ’ ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζετε το ηλιέλαιο, αλευρώνετε και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζετε τα ζυμαρικά. Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα σπαγγέτι. Φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτετε τη ντομάτα κονκασέ, τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τα κεφτεδάκια.
Πηγή: yiannislucacos.gr