Υλικά
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλυτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά ολόκληρα
1 φλυτζάνι αλεύρι
Για την επικάλυψη
1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο, την ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμακαι το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4}Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζεται ]
5}Όση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου. Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα.η με κάποιο φρούτο τις αρεσκείας σας Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε .
Σημείωση
Η βάση κέικ σκέτη χωρίς το γλάσο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε γιά πολλές χρήσεις ,όπως βάση γιά τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτο κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο, κ σχετικά οικονομικό!!!Επίσης για πιό πλούσια γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 γεύσης από επικάλυψη με μαύρη και γάλακτος σοκολάτα .
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr