Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι

19/08/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κόκορας κρασάτος
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κιλό μικρά μελιτζανάκια (περίπου 50 κομμάτια)

¾ κιλού ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

½ φλιτζάνι μέλι

χυμό 3 λεμονιών

αμύγδαλα ασπρισμένα (όσα και τα μελιτζανάκια)

1 ξυλαράκι κανέλα

6-7 γαρίφαλα

Διαδικασία

Πλένετε τα μελιτζανάκια και με κοφτερό μαχαίρι τα ξεφλουδίζετε. Τα χαράζετε κατά μήκος τόσο όσο να χωράει το αμύγδαλο.
Τα βάζετε σε λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το χυμό των 2½ λεμονιών. Για να μείνουν βυθισμένα στο υγρό, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο, βάζοντας ένα βάρος από πάνω. Τα αφήνετε έτσι για 1 ώρα περίπου.
Στραγγίζετε τα μελιτζανάκια και τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε αρκετό κρύο νερό. Τα αφήνετε 3 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε μέσα στο σουρωτήρι για 6 ώρες περίπου ώστε να στραγγίσουν καλά. Τα αραδιάζετε σε πετσέτα και τα αφήνετε για 1 ώρα ακόμη να στεγνώσουν. Βάζετε μέσα σε κάθε μελιτζανάκι από ένα αμύγδαλο.
Βράζετε τη ζάχαρη με το μετρημένο νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα μελιτζανάκια. Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μείνουν μέσα στο σιρόπι τους για 12 ώρες.
Την επομένη τα ξαναβράζετε, προσθέτοντας το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα κανελογαρίφαλα, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να μισοκρυώσει. Το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

 

 

 

Previous Post

Τούρτα σοκολάτας bitter με κομμάτια σοκολάτας

Next Post

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ