Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι με σαλάτα κινόα

18/08/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβαρλάκια στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Για το χταπόδι:

1300 με 1500 γρ.  πλοκάμια χταποδιού

250 γρ. κόκκινο κρασί

200 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

80γρ. ελαιόλαδο

Χυμό από 2 πορτοκάλια

150 γρ. κρεμμύδι

100 γρ. φινόκιο

10 γρ. σκόρδο

5 γρ. κόκους πιπέρι

3 φύλλα δάφνης

Για τη σαλάτα κινόα:

400 γρ. κινόα

80 γρ. πιπεριά κίτρινη

80 γρ. πιπεριά πράσινη

80 γρ. πιπεριά κόκκινη

80 γρ. ντομάτα καρεδάκι ξεφλουδισμένη

60 γρ. ελιές μαύρες

50 γρ. αγγουράκι τουρσί

30 γρ. κάπαρη

50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

10 γρ.μαιντανό

10 γρ. σχοινόπρασο

Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

70 γρ. λευκό μπαλσάμικο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Για το χαταπόδι:

Βάζουμε σε ένα ταψί κομμένα σε φέτες τα: κρεμμύδι, σκόρδο, φοινικιά και από επάνω βάζουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι.

Προσθέτουμε επάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινοχαρτο.

Ψήνουμε στους 170c για 1,5 ώρα περιπου.

Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια και το περνάμε από σχάρα, εάν έχουμε ή από ένα τηγάνι.

Για την κινόα:

Βράζουμε την κινόα για 5 λεπτά.

Έπειτα τη στραγγίζουμε, τη βάζουμε σε μια μπασιά σκεπασμένη με μια μεμβράνη, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να κρυώσει.

Στη συνεχεία προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμενα, το λευκό μπαλσάμικο, το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια, αλάτι και πιπέρι.

Για το σερβίρισμα:

θα χρειαστούμε ένα dressing μπαλσάμικο

100γρ μπαλσάμικο

25γρ μουστάρδα

40 γρ μέλι

250 γρ ελαιόλαδο

3 γρ αλάτι

Τη συνταγή έστειλε στο “e-mesara.gr” ο κ. Γιώργος Ψαρουδάκης που είναι από το Καστέλλι της Μεσαράς, ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες ως Executive Chef.

 

 

Previous Post

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

Next Post

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

Next Post
Γιουβαρλάκια στο φούρνο

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ