Υλικά για 4 μικρά μπoλάκια :
Θα χρειαστούμε:
Κρέμα λευκή
600ml νερό
280 γρ ζάχαρη
180γρ νισεστε
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη
2 βανίλιες
Χυμός 2 πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κρύο νερό με το νισεστε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Το βάζουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
500ml νερό
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αγλυκο κακάο
40 γρ νιζεστε
40 γρ αλεύρι
80γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες
Σε κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το νισεστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Συναρμολογηση :
Σε ατομικά μπολάκια ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρέμα, λίγα μπισκότα τριμμένα και από πάνω κρέμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας αλάδωτο, θα παραλείψουμε τη μαργαρίνη και τα μπισκότα και ενδιάμεσα θα βάλουμε φρυγανιά σιροπιαστή.
Αντί για σου βάζουμε μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή Μιράντα. Μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κέικ ή λουκουμάδες και να τους γεμίσουμε με τη λευκή κρέμα.
Μπορούμε να στολίσουμε το προφιτερόλ με φυτική σαντιγί και αμύγδαλα τριμμένα.
Καλή επιτυχία!