Υλικά
Ελαιόλαδο 180 ml
Μέλι 130 γρ
Ζάχαρη 130 γρ
Νερό 6 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
Αλάτι 1/2 πρέζα
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
Φαρίνα 250 γρ
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το αλάτι, τη σόδα μαγειρικής, τα χτυπάμε όλα μαζί και τα δουλεύουμε αρκετά καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια μας και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα συντηρούμε για αρκετές μέρες σε σκεύος που να σκεπάζεται.
Πηγή: chefoulis.gr