Υλικά:
Για τη βάση
125 γραμ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (0,5 κουτάκι)
25 μπισκότα πτι μπερ
4 κ.σ. κονιάκ
Για το παγωτό
250 γραμ. φυτική σαντιγί (1 κουτάκι)
400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1,5 κουτάκι)
400 γραμ. εβαπορέ γάλα (1 κουτί)
1 βανίλια
100 γραμ. γεμιστά μπισκότα σοκολατένια
Για τον στολισμό
100 γραμ. κουβερτούρα
100 γραμ. φουντούκια ή φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση:
Για τη βάση, λιώνετε το βούτυρο και αφού το αποσύρετε από την φωτιά προσθέτετε το κακάο, το ζαχαρούχο, έπειτα σπάτε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια, ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το μίγμα σε τσέρκι-φόρμα και το βάζετε στην κατάψυξη.
Για το παγωτό, χτυπάτε την σαντιγί μέχρι να διογκωθεί και ρίχνετε μετά το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια. Το βάζετε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει και πήξει λίγο, το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε, να γίνει σαν μους και τότε σπάτε και ρίχνετε τα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά.
Χύνετε το παγωτό στο τσέρκι πάνω στην παγωμένη βάση. Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη.
Τον στολισμό τον κάνετε αφού είναι έτοιμη η τούρτα, παγωμένη, ακόμα και πριν το σερβίρισμα αν θέλετε. Λιώνετε την σοκολάτα κ την περιχύνετε με ένα κουτάλι ζεστή, πάνω στην τούρτα και αμέσως κοκαλώνει!
Συνταγή: sintagespareas