Υλικά
- 4 ποτήρια αλεύρι
- 1 ποτήρι νερό περίπου
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ρακή
- ελάχιστο αλάτι
- ½ κιλό ξινομυζήθρα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- μέλι για να το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το νερό, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τη ρακή, μέχρι να έχετε μια μέτρια ζύμη. Κάνετε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη (ή τη μηχανή των ζυμαρικών). Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες με πλάτος 10εκ. και μήκος 40-45εκ.
Με κουταλάκι απλώνετε την ξινομυζήθρα σε όλο το μήκος κάθε λωρίδας. Βρέχετε τις άκρες με νερό και τη διπλώνετε στα δύο ώστε να σχηματιστεί κορδόνι. Αρχίζετε να τυλίγετε το κορδόνι ελικοειδώς από τη μια άκρη σαν σαρίκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και τα υπόλοιπα φύλλα.
Τηγανίζετε τις σαρικόπιτες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις σερβίρετε ζεστές και την τελευταία στιγμή τις περιχύνετε με μέλι.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή – Συνταγή: Σιμόνη Καφίρη
Πηγή: olivemagazine.gr