Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας
Πώς θα την φτιάξετε
Βήμα 1ο
Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο
Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο
Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο
Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο
Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.
Βήμα 6ο
Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.
Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…
1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.
- Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.
Πηγή: Eatsmarter.com