Υλικά
3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
2/3 φλ. κακάο (σκόνη)
2/3 φλ. μέλι ή maple syrup
1/2 φλ. (περίπου) κρέμα καρύδας (παχύρρευστο γάλα καρύδας σε κονσέρβα)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για το νηστίσιμο σοκολατένιο frosting χωρίς ζάχαρη, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να σχηματιστεί μια μους σαν βουτυρόκρεμα.
Βάζουμε το vegan frosting σοκολάτας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Γαρνίρουμε κέικ, cupcakes, τούρτες, μπισκότα και ό,τι άλλο μας αρέσει. Όσο περισσέψει, απολαύστε το με το κουτάλι γιατί αυτή η super food συνταγή μας κάνει καλό!
Μυστικά για τέλειο frosting με βελούδινη υφή
Για να έχει βελούδινη υφή το frosting, πρέπει τα αβοκάντο να είναι ώριμα και πολύ μαλακά. Δείτε πώς θα κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα εδώ, και πώς θα το τεμαχίσετε εύκολα και γρήγορα εδώ.
Αν τα αβοκάντο είναι σκληρά δεν θα λιώσει τελείως το αβοκάντο και δεν θα ομογενοποιηθεί σωστά το Frosting.
Η πυκνότητα του frosting σοκολάτας όπως συμβαίνει και στη συνταγή βουτυρόκρεμα, εξαρτάται πάντα από την προσθήκη υγρών. Δηλαδή αν θέλετε πιο πυκνή υφή θα βάλετε σιγά σιγά την κρέμα καρύδας μέχρι να έχει την πυκνότητα που εσείς θέλετε.
Είναι πολύ βασικό να μην μπερδευτείτε και αγοράσετε γάλα καρύδας από το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ. Αυτό το γάλα είναι αραιό και δεν θα πήξει το frosting. Χρησιμοποιήστε παχύρευστο γάλα καρύδας, το οποίο είναι συσκευασμένο σε κονσέρβα. Έχει πυκνή υφή και βγαίνει βελούδινο το frosting. Ανακινείστε καλά την κονσέρβα πριν την ανοίξετε.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες
Πηγή: pentapostagma.gr