Συστατικά για 6 μερίδες
- 6 φέτες ψάρι, συναγρίδα ή άλλο
• 6 αγγουράκια τουρσί
• 2 λεμόνια, ο χυμός τους
• 1 κιλό χόρτα ραδίκια ή άλλο
• Αρκετό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά ξίδι
• 3 κουταλιές τριμμένο σέλινο
• 2 κουταλιές τριμμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο
• 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο σκορδοπίπερο
• Αλάτι
Οδηγίες παρασκευής σε βήματα
1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις στεγνώνουμε να μην έχουν νερά και τις πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά & βότανα.
2. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα χόρτα σε αλατόνερο και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Τα περιχύνουμε με λάδι και τον χυμό από το ένα λεμόνι.
4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα περιχύσουμε το ψάρι: ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, τα υπόλοιπα μπαχαρικά & βότανα, το ξίδι και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φέτες του ψαριού, όσο ακόμα είναι ζεστές και σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα.
Μερικά μυστικά ακόμα
• Εάν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα του ψαριού περισσότερο καυτερή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν.
Πηγή: rethymnoguide.gr