Υλικά
1 κιλό Σουπιές φρέσκιες ή καταψυγμένες
500 γρ κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα χλωρά
2 σκελίδες σκόρδα
1 πράσο
Λίγο Μάραθο
Λίγο Μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Ντομάτα ψιλοκομμένη η τριμμένη
Λίγο πελτέ
2 Δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι ξερό, τα κρεμμυδάκια τα χλωρά αφού τα εχουμε ψιλοκόψει, το πράσο, τα σκόρδα και τα αφήνουμε για λίγο έπειτα τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το μάραθο το μαϊντανό τη ντομάτα ψιλοκομμένη τον πελτέ και ριχνουμε στην κατσαρόλα νερό ως τη μέση και κλείνουμε για να βράσουν 1ώρα (θέλουν να βράσουν καλά)
Όσο θα βράζουν θα ετοιμάσουμε το κριθαράκι θα το προβράσουμε για 5 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό.
Όταν πια βράσουν οι σουπιές και έχει το ζουμί του μέσα τις αδειάζουμε σε ταψί ή ό,τι άλλο έχουμε (εγώ χρησιμοποιώ νταβά γίνεται πιο νόστιμο) και προσθέτουμε το προβρασμένο κριθαράκι την κανέλα και τα 2 δαφνόφυλλα.Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20- 30 λεπτά. Καλή όρεξη!
Πηγή: cookpad.com