Υλικά:
3 Μεγάλα κολοκύθια
5 Αυγά
150 γρ. τυρί φέτα
Αλεύρι
1 Κρεμμύδι
Άνιθος, μαϊντανός, δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
Τρίβουμε πρώτα τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε για να βγάλουν τα υγρά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 10 λεπτά. Έπειτα τρίβουμε τη φέτα, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Στραγγίζουμε καλά τα κολοκύθια πριν το επόμενο βήμα.
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Το κολοκύθι, τη φέτα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δέσει το μείγμα, χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι και αφού κάψει, με ένα κουτάλι παίρνουμε το χυλό και το ρίχνουμε. Μόλις ροδοκοκκινίσει ή κολοκυθοτηγανίτα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Σε μια πιατέλα, στρώνουμε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τις κολοκυθοτηγανίτες.
Λίγη νοστιμιά ακόμα:
Μπορείτε να αναμίξετε διάφορα είδη τυριών για περισσότερη γεύση! Η φέτα είναι το κατάλληλο τυρί στην συγκεκριμένη συνταγή, αλλά και τα κίτρινα τυριά κάνουν τις κολοκυθοτηγανίτες της γιαγιάς, εξίσου νόστιμες.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: womanoclock.gr