Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
200 γρ. μανιτάρια σε άλμη ΕΔΕΜ
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
300 γρ. κρέμα καρύδας
150 γρ. γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
2 μοσχοκάρφια
2 κουταλιές της σούπας κάσιους
20 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. σταφίδες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι
Φρέσκο κόλιανδρο
Φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε -μπουκιές- μέτρια κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τρίβουμε το τζίντζερ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 10’.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5΄ακόμη σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα κάσιους χοντροτριμμένα, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα καρύδας.
Μαγειρεύουμε για 10’, αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο, ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, βασιλικού και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Αν μας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις να προσθέσουμε μερικά πιπεράκια καυτερά
-Για πιο “ζουμερό” αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε ξεκοκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο
-Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι καρύδας
Πηγή: funkycook.gr