Υλικά:
350γρ. βούτυρο,
½ φλιτζάνι ζάχαρη,
½ φλιτζάνι γάλα,
5 φλιτζάνια αλεύρι,
2 αβγά,
1 φλιτζανάκι τσικουδιά,
½ κουταλάκι σόδα.
Για τη γέμιση:
½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα,
4-5 κουταλιές ζάχαρη,
1 κουταλάκι κανέλλα,
ανθόνερο,
άχνη ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη που προηγουμένως διαλύσαμε στο γάλα.
Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και τη σόδα διαλυμένη στην τσικουδιά.
Ζυμώνουμε ξανά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να είναι εύπλαστη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής:
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, το πιέζουμε να απλώσει στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνουμε καλά.
Αραδιάζουμε τα μαμούλια σε βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με ανθόνερο και τη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: rethymnoguide.gr