Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,
1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,
½ κιλό ντομάτες ώριμες,
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
½ κουταλάκι δεντρολίβανο,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.
Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.
Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.
Πηγή: rethymnoguide.gr