Υλικά:
1 ½ κιλό κρέας πρόβατο,
μακαρόνια,
ανθότυρο,
ξερή μυζήθρα.
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας με το αλάτι και μπόλικο νερό.
Αφαιρούμε τον αφρό.
Όταν ψηθεί καλά το κρέας το βγάζουμε από το σκεύος και σουρώνουμε το ζωμό.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το σκεύος με το ζωμό και όταν βράσει, ρίχνουμε και ψήνουμε τα μακαρόνια αρκετά καλά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με ξυσμένο ανθότυρο και κρέας.
Πηγή: rethymnoguide.gr – Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005