Συνταγή από το Άγιο Όρος: Νηστίσιμο εκμέκ

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το νηστίσιμο εκμέκ θα χρειαστείτε

  • 1/2 κιλό ‏κανταΐφι
  • 1 ‏βιτάμ
  • 1 κουτί ‏κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 7 κ.σ. ‏γάλα νηστίσιμο
  • 10 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί ‏φυτική κρέμα Αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χονδροκομμένα)

Εκτέλεση

1 Καταρχάς, ξύνετε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

2 Στη συνέχεια περιχύνετε το κανταΐφι με το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

3 Το αφήνετε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνετε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζετε με αμύγδαλο.

Για την πρώτη κρέμα

4 Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύετε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας, σόγιας κτλπ).

5 Όταν διαλυθούν προσθέτετε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

6 Στο τέλος, προσθέτετε τις 2 κουταλιές Βιτάμ.

7 Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνετε με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο κανταΐφι.

Για τη δεύτερη κρέμα

8 Χτυπάτε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.

9 Μόλις είναι έτοιμη την στρώνετε πάνω στην άλλη κρέμα.

10 Το νηστίσιμο εκμέκ σας είναι έτοιμο!

Πηγή: perivolipanagias.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Συνταγή από το Άγιο Όρος: Νηστίσιμο εκμέκ

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το νηστίσιμο εκμέκ θα χρειαστείτε

  • 1/2 κιλό ‏κανταΐφι
  • 1 ‏βιτάμ
  • 1 κουτί ‏κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 7 κ.σ. ‏γάλα νηστίσιμο
  • 10 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί ‏φυτική κρέμα Αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χονδροκομμένα)

Εκτέλεση

1 Καταρχάς, ξύνετε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

2 Στη συνέχεια περιχύνετε το κανταΐφι με το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

3 Το αφήνετε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνετε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζετε με αμύγδαλο.

Για την πρώτη κρέμα

4 Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύετε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας, σόγιας κτλπ).

5 Όταν διαλυθούν προσθέτετε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

6 Στο τέλος, προσθέτετε τις 2 κουταλιές Βιτάμ.

7 Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνετε με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο κανταΐφι.

Για τη δεύτερη κρέμα

8 Χτυπάτε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.

9 Μόλις είναι έτοιμη την στρώνετε πάνω στην άλλη κρέμα.

10 Το νηστίσιμο εκμέκ σας είναι έτοιμο!

Πηγή: perivolipanagias.blogspot.gr

Μοιραστείτε το άρθρο