Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το μπιφτέκια λαχανικών θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζ. ‏βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
  • 1 ‏καρότο
  • 1/2 ‏κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 ‏μικρές πατάτες
  • 4 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ‏καλαμπόκι
  • 7 κ.σ. ‏τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 σκελίδα ‏σκόρδο λιωμένο
  • λίγο ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι και πιπέρι
  • ‏ρίγανη

Εκτέλεση

1 Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

2 Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες).

3 Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.

4 Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθετε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάτε πάλι από τη φρυγανιά.

5 Τα βάζετε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Πηγή: mydiatrofi.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το μπιφτέκια λαχανικών θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζ. ‏βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
  • 1 ‏καρότο
  • 1/2 ‏κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 ‏μικρές πατάτες
  • 4 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ‏καλαμπόκι
  • 7 κ.σ. ‏τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 σκελίδα ‏σκόρδο λιωμένο
  • λίγο ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι και πιπέρι
  • ‏ρίγανη

Εκτέλεση

1 Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

2 Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες).

3 Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.

4 Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθετε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάτε πάλι από τη φρυγανιά.

5 Τα βάζετε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Πηγή: mydiatrofi.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο