Υλικά
Για την Ζύμη
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml. ρακή
10 ml. ελαιόλαδο
375 ml. χλιαρό νερό
Για την Γέμιση
400 gr. ξινομυζήθρα
Μέλι
Σουσάμι προαιρετικά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση βήμα βήμα
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λεπτότο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με την βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε «σαρίκι».
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με θυμαρίσο μέλι και με σουσάμι, ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!
Πηγή: funkycook.gr