Υλικά:
Για τη βάση:
600 γραμμ. μπισκότα
100 γραμμ. μαργαρίνη
Για την κρέμα φράουλας
500 γραμμ. φράουλες
500 γραμμ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
200 γραμμ. κουβερτούρα
200 γραμμ. φράουλες
50 γραμμ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
Πως το κάνεις:
Αρχικά θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα μας. Λιώνουμε την μαργαρίνη και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Απλώνουμε τα μπισκότα σε μια βάση, ιδανικά σε ένα ταψί με αποσπώμενα πλαϊνά για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα την τούρτα μας. Βάζουμε την βάση από μπισκότα στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα φράουλας.
Πολτοποιούμε τις φράουλες και ενώ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ μας, τις προσθέτουμε εκεί μέσα μαζί με το κονιάκ και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στη βάση του μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο έως ότου ετοιμάσουμε την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε την μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Έπειτα πολτοποιούμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στην κουβερτούρα . Ανακατεύουμε καλά, την βάζουμε 10-15 λεπτά στο ψυγείο για να κρυώσει και έπειτα την περιχύνουμε στην τούρτα μας.
Αφήνουμε την τούρτα μέσα στο ψυγείο για 3 ώρες και έπειτα ξεφορμάρουμε. Μπορείς να κάνεις και ατομικές παστούλες σε ειδικές θήκες ή και σε ποτηράκια.
Από πάνω μπορούμε να βάλουμε κομμάτια με φράουλες, τρούφα, σταγόνες σοκολάτας κ.α.
Αυτή η εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα φράουλα, θα σου προσφέρει το ιδανικό γλύκισμα την περίοδο της νηστείας, το οποίο θα απολαύσουν δεόντως μικροί και μεγάλοι!
Μπορείς να την φτιάξεις μια ημέρα πριν και να την προσφέρεις την επόμενη που θα έχει σφίξει καλύτερα. Ιδανικά να την βάζεις σε ένα κουτί ζαχαροπλαστείου για να μην ξεραίνεται.
Πηγή: ediva.gr