Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

19/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 250 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί
  • 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 80 γρ. ηλιέλαιο, για τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • νερό
  • φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • σπιτική κέτσαπ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι και ανακατεύουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ψήνουμε 1-2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε το τυρί, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα και γίνει πουρές. Αν το μείγμα είναι ρευστό, το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο στη φωτιά να κάψει.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και περνάμε από το αλεύρι, το νερό και τη φρυγανιά. Ακολουθούμε ξανά την ίδια διαδικασία παναρίσματος και βάζουμε σε δόσεις στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κροκέτες.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Νηστίσιμος μουσακάς με μελιτζάνες και μανιτάρια

Next Post

Μαραθοπιτάκια

Next Post
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας

Μαραθοπιτάκια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ