Συστατικά
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 250 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 80 γρ. ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
- αλεύρι γ.ο.χ.
- νερό
- φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- σπιτική κέτσαπ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι και ανακατεύουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ψήνουμε 1-2 λεπτά.
- Σουρώνουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε το τυρί, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα και γίνει πουρές. Αν το μείγμα είναι ρευστό, το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο στη φωτιά να κάψει.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και περνάμε από το αλεύρι, το νερό και τη φρυγανιά. Ακολουθούμε ξανά την ίδια διαδικασία παναρίσματος και βάζουμε σε δόσεις στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κροκέτες.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ.
Πηγή: akispetretzikis.com