Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμος μουσακάς με μελιτζάνες και μανιτάρια

19/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνεςφλάσκες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες 0,5 εκ.
  • 400γρ. χμανιτάρια φρέσκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

  • 5 φλιτζάνια νερό
  • ¾ φλιτζανιού νιφάδες πατάτας για στιγμιαίο πουρέ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¾ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • λίγο πιπέρι άσπρο

 

Διαδικασία

Μουσκεύετε τις μελιτζάνες σε άφθονο κρύο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε λίγο στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζετε τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε με τα κρεμμύδια στο λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ξύλο κανέλας. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με τρεις κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Χωρίζετε τις μελιτζάνες σε δύο μέρη και τοποθετείτε μία στρώση στο ταψί. Απλώνετε από πάνω τη σάλτσα με τα μανιτάρια και πασπαλίζετε με αρκετή γαλέτα. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Βράζετε το νερό και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τις νιφάδες ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν.
Σοτάρετε το αλεύρι με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει το αλεύρι ένα ξανθό χρώμα (περίπου 5 λεπτά). Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το νερό με τις νιφάδες ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γαλέτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε το μουσακά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να κάνει κρούστα η κρέμα. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας

Next Post

Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

Next Post
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας

Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ