Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

17/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κιλό μαρίδες από τις ψαραγορές Blue Island

Ξύσμα (ή χυμός) από 1 ακέρωτο Λεμόνι

Ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα

Για το χυλό:

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

200 ml αναψυκτικό Σόδα (ή ανθρακούχο νερό), παγωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Φτιάχνουμε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι.

Η μαρίδα δεν απαιτεί το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο, τα υπόλοιπα ψαράκια χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια και, αν είναι λίγο μεγαλύτερα, από τις ραχοκοκαλιές.

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μαρίδες.

Τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αν θέλουμε  τις αλατίζουμε ελαφρώς.

Για να ετοιμάσουμε τον χυλό,  σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το πιρούνι τα αυγό με το αναψυκτικό σόδας και αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και για να φτιάξουμε ένα λείο χυλό που να καλύπτει το πίσω μέρος μια ξύλινης κουτάλας.

Για το τηγάνισμα, γεμίζουμε μέχρι τη μέση ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.

Παίρνουμε τις μαρίδες μία-μία και, κρατώντας τις από την ουρά, τις βουτάμε στο χυλό.

Τις τινάζουμε ελαφρά και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τις τηγανίζουμε σε δόσεις (περίπου 10 μαρίδες ανά δόση), αναποδογυρίζοντάς τις μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε τις μαρίδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τις πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού (ή τις ραντίζουμε με το χυμό του) και τις σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με παγωμένο λευκό κρασί ή με ουζάκι.

Καλή μας όρεξη!

Πηγή: cooking.sigmalive.com

 

Previous Post

Τρία βότανα που ηρεμούν το έντερο και βοηθούν το πεπτικό

Next Post

Αγειορίτικος Ροφός με άσπρη σάλτσα από τον Μοναχο Επιφάνιο για την Κυριακή των Βαίων

Next Post
Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

Αγειορίτικος Ροφός με άσπρη σάλτσα από τον Μοναχο Επιφάνιο για την Κυριακή των Βαίων

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ