Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (365 γρ.), Παγωμένη αποβραδίς στο ψυγείο
1 φλ. γάλα αμυγδάλου Alpro μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
5ο γρ. κουβερτούρα
για το γαρνίρισμα:
αμύγδαλα,
φλούδες σοκολάτας,
καρύδα,
σιρόπι
βύσσινο κτλ
Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη.
Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος τα υγρά τα πετώ ή τα χρησιμοποιώ σε smoothies) ώσπου να γίνει σαν σαντιγί.
Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομματάκια σοκολάτας.
Αδειάζω το μείγμα στον κάδο.
Σε 20 λεπτάκια το παγωτό είναι έτοιμο.
Θα είναι μαλακό.
Καταναλώνω αμέσως, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή.
Χρειάζεται ξεπάγωμα για 10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: theveggiesisters.gr