Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρουσιάστηκε, στο Ηράκλειο, η «Ιστορία της Κρήτης» του Μανώλη Μακράκη

14/04/2022
in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
0
Παρουσιάστηκε, στο Ηράκλειο, η «Ιστορία της Κρήτης» του Μανώλη Μακράκη
0
SHARES
Share on Facebook

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη  13 Απριλίου 2022, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Μανόλη Κ. Μακράκη, με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» (για σχολική χρήση).

Το Εγχειρίδιο «Ιστορία της Κρήτης» εκδόθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και θα προσφερθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Έχει γραφτεί σύμφωνα με όσα επιτάσσουν οι σύγχρονες θεωρίες παιδαγωγικής και διδακτικής και επιχειρεί να ενταχθεί στα σχολεία της Κρήτης ως τοπική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Για το βιβλίο μίλησαν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, ο Περιφερειακός και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, η Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, Ειρήνη Βιδάκη, ως εκπρόσωπος του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου, Γρηγόρης Βοσκάκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, ενώ παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Αλεξάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Σκουλάς.  Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Βαρδάκης.

Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης, Έφη Κουτεντάκη, αφού συνεχάρη τον συγγραφέα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου για την καταγραφή της τοπικής ιστορίας και τη συμβολή του στη διδακτική διαδικασία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, ενισχύοντας τη γνώση και ανανεώνοντας την κριτική σκέψη. Το βιβλίο του κυρίου Μακράκη με την ιστορική γνώση που καταθέτει, την παραστατική εικονογράφηση που ζωντανεύει το παρελθόν και τις πηγές  που αποκαλύπτουν τις κρυφές πτυχές των  γεγονότων, φέρνει στο προσκήνιο τον άνθρωπο, κάνοντάς τον παράλληλα πρωταγωνιστή στην ιστορία του τόπου του. Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας στην έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες, να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του, την ιστορία του τόπου τους, να τοποθετηθούν στον χώρο και τον χρόνο, να υιοθετήσουν πρότυπα και να διδαχθούν. Στόχος να αγαπήσουν ξανά τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες το βιβλίο και την ιστορική αφήγηση. Εύχομαι να ευοδωθούν οι προσπάθειες να εισαχθεί το βιβλίο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αυτή η ενέργεια να βρει μιμητές σε όλη την Ελλάδα.».

Ο Περιφερειακός και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο, και να αποκτήσει πολλούς αναγνώστες σε όλη την Ελλάδα. «Οι κάτοικοι της Κρήτης, στην πορεία του χρόνου, έχουν παράξει ιστορία περισσότερη από όση έχει καταγραφεί. Η ιστορική έρευνα, η αποτύπωση και η καταγραφή των γεγονότων της ιστορίας της Κρήτης απαιτούν να χυθεί πολύ μελάνι ακόμη.»

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Μανόλης Μακράκης, μιλώντας για την  παρουσίαση του βιβλίου τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη διδασκαλίας της Ιστορίας της Κρήτης στα σχολεία της Μεγαλονήσου. «Το πρώτο μεγάλο σημαντικό βήμα έγινε με την έκδοση του εγχειριδίου «Ιστορία της Κρήτης» (για σχολική χρήση) και την εκπόνηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδής. Αναμένουμε τη σχετική έγκριση από το ΙΕΠ.  Ευχαριστώ θερμά τους παρευρισκόμενους για τα θερμά  και συγκινητικά τους λόγια. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Έφη Κουτεντάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιάννη Ανδρουλάκη για τη στήριξη στο όλο εγχείρημα».

Previous Post

Ποιος είναι ο αγιογράφος της εικόνας του Αγίου των Αστερουσίων Ευμενίου Σαριδάκη

Next Post

Κρήτη: Ένα ακόμα τροχαίο! Τραυματίστηκε 23χρονος οδηγός μηχανής

Next Post
Κρήτη: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων

Κρήτη: Ένα ακόμα τροχαίο! Τραυματίστηκε 23χρονος οδηγός μηχανής

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ