Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με μανιτάρια

09/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές: Σουπιές πλακί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 λάχανο

Μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους

1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

1 ξερό κρεμμύδι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1 δοντάκι σκόρδο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

Νερό

Για την σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

500 γραμμάρια  ζωμό από τους λαχανοντολμάδες

μισό λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και τo βάζουμε να ζεματιστεί σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό με την τρυπά προς τα κάτω.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ξερό. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι,το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για λίγο και ρίχνουμε το  καρότο και το ρύζι.  Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις . Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Όταν το λάχανο έχει μαλακώσει το στραγγίζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα στην σειρά αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο της τα χοντρά φύλλα από το λάχανο για να μην μας κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες. Γεμίζουμε με νερό ώσπου να τους σκεπάσει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε πάνω ένα πιάτο με ένα βαρίδι και βράζουμε για 45 λεπτά
Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το αλεύρι. Καβουρδίζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με την κρέμα και σερβίρουμε με πάπρικα και φρέσκα μυρωδικά επάνω

Καλή επιτυχία !!

Πηγή: stinkouzinamou.blogspot.com

Previous Post

Αγιορείτικη συνταγή για τους πιο αφράτους λουκουμάδες

Next Post

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

Next Post
Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές: Σουπιές πλακί

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ