Υλικά (βγαίνουν γύρω στα 40 κομμάτια)
Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο
1 αυγό
1 πακέτο (500 γραμμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατά προτίμηση φαρίνα κόκκινη)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια ανθότυρο
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένος δυόσμος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά
1 κρόκος αυγού (για άλειμμα στο τέλος)
1 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας παρουνόσπορο ή σουσάμι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε πρώτα το γιαούρτι με το βούτυρο και το χτυπάμε στο χέρι (μπορείτε και στο μίξερ) μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι.
Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα και το ανθότυρο, ρίχνουμε τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και φτιάχνουμε μια μπαλίτσα. Την πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να ανοίξει και τοποθετούμε στη μέση μια κουταλιά της σούπας περίπου μείγμα από τα τυριά. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυροπιτάκι σαν μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες του με ένα πιρούνι για να ενωθούν. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα τυροπιτάκια.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, το ένα δίπλα στο άλλο
. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι έναν κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα τυροπιτάκια.για να γυαλίσουν.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στον αέρα και στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (για μισή ώρα περίπου).
Tip
Για να βγουν πιο ελαφριά χρησιμοποιήστε γιαούρτι και φέτα light. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το βούτυρο με 1 ποτήρι. καλαμποκέλαιο.
Πηγή: followme.gr