ΥΛΙΚΑ
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
μία πρέζα ζάχαρη
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
500 γρ. μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 κ.σ. ξύδι
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας
½ κ.γ. πάπρικα
1/3 κ.γ. κανέλα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κονκασέ, μια πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Ρίχνουμε 3 φλ. νερό, τις πατάτες και βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις μπάμιες, το ξύδι, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι περισσότεροι οι χυμοί να έχουν εξατμιστεί.Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: dimitrisskarmoutsos.gr)