Υλικά
2 ποτήρια νερό
5 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουβερτούρα (125 γρ.)
1 πακέτο διπλό φρυγανιές
νηστισιμη κρεμα γαλακτος(500 γρ.)
5 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη άχνη
1 σακουλάκι τρούφα υγείας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρεμά γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.
Όταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κατόπιν βάζουμε το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο από το μίγμα αυτό κάθε φορά και βουτάμε μια μια τις φρυγανιές.
Τοποθετούμε τις μισές φρυγανιές στη βάση του τάπερ ή σε ταψί.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση από τη μισή κρέμα που έχουμε στο ψυγείο.
Πάνω από την κρέμα στρώνουμε πάλι φρυγανιές βουτηγμένες στο κακάο και πάλι από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει.
Πριν το σερβίρουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και τρούφα.