Υλικά:
1 ποτήρι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 και ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χονδροκομμένα καρύδια
160 γρ. καρύδια (αν θέλετε)
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φύλλο κανέλα
2 γαρύφαλλα
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και την μαρέγκα. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Ξεφορμάρετε, ρίχνετε το σιρόπι και αφού απορροφηθεί τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδια.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης