Τι χρειαζόμαστε:
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. κονιάκ
90-100 γρ. τρούφα
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι και 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα.
Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα νο 24 και ρίχνουμε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσον αφορά το ψήσιμο κάντε το τεστ με την οδοντογλιφίδα.
Μπορείτε να το γαρνίρετε με λιωμένη κουβερτούρα καθώς επίσης μπορείτε να κάνετε σχέδια βάζοντας ολόκληρα αμύγδαλα στο πάτο της φόρμας πριν ρίξετε το μείγμα μέσα.
Για όσους δεν νηστεύουν σερβίρεται και με παγωτό απλά θέλει φαντασία
Πηγή: sintagespareas.gr