Τι χρειαζόμαστε:
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.
Πηγή: hellenic-land.com