Υλικά
- Σουπιές 1 κιλό
- Νερόαπό αυτό που βράζουμε τις σουπιές
- Ελαιόλαδο 100 ml
- Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ κομμένα σε φέτες
- Πατάτες 5 τεμ κομμένες κυδωνάτες
- Φύλλα δάφνης 2
- Κόκκινο κρασί 100 ml
- Σκόρδο1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
- Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
- Κανέλα 1 πρέζα
- Ζάχαρη1 πρέζα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις βράζουμε για 5 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης και τις κόβουμε σε κομμάτια μικρότερα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πατάτες για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις σουπιές.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί , σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε όσο νερό χρειαστεί από αυτό που χρησιμοποιήσαμε για να βράσουμε τις σουπιές κι αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές κι οι πατάτες.
Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε.
Πηγή: chefoulis.gr