ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ:
500 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
180 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
10 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
450 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΚΑΡΑΜEΛΑ
125 ΓΡ. ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΟΥ
180 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.
Για τη ζύμη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Έπειτα την απλώνουμε σε ένα τσέρκι, καλυμμένο με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για την κρέμα σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στην καραμέλα, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος. Έπειτα, προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη ζύμη της τάρτας και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 105 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά.
Σερβίρουμε την τάρτα και περιχύνουμε με καραμέλα.
Πηγή: chefonair.gr