Υλικά Συνταγής
700 γραμ. κιμάς χοιρινός
1 πακέτο μακαρόνια
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
4-5 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
λίγο κύμινο
λίγο φρέσκο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά, τρίβουμε πρώτα τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά: κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, κύμινο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε και τηγανίζουμε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι για 2-3′ τους κεφτέδες.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα βότανα και τα μπαχαρικά κι από την ώρα που θα πάρει βράση η σάλτσα, βράζουμε για 10′.
Βράζουμε τα μακαρόνια και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε δυνατά για 1′.
Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: argiro.gr