Συστατικά:
900 γρ. αρνί από το μπούτι χωρίς κόκαλο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 φύλλα δάφνης
5 κλαράκια θυμάρι ή δενδρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2,5 ml ζάχαρη
75 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κλαράκια δενδρολίβανο για γαρνιτούρα
ψιλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Για το γιαούρτι με το κόλιαντρο
150 ml γιαούρτι στραγγιστό
15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
10 ml τριμμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
Οδηγίες:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι.
Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί το κρέας
Για το κρέας
1. Κόβουμε το αρνί σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε σε μπολ.
- Αναμειγνύουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το μείγμα το αρνί και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ
- Σουρώνουμε το κρέας και το περνάμε σε σουβλάκια.
- Τα τοποθετούμε σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο.
Σερβίρουμε με τις ψημένες φέτες λεμονιού και το γιαούρτι με το κόλιανδρο.
Tips
Αν σας αρέσει ένα ασιατικό twist προσθέστε λίγο τζίντζερ! Επίσης μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το αρνί με χοιρινό κρέας. Για να μην καούν οι άκρες από τα σουβλάκια τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο.
Πηγή: gourmed.gr