Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρεβύθια φρεκασέ

16/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. ρεβίθια

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το τρυφερό πράσινο τμήμα, σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό, χοντρό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο, χοντρό, ψιλοκομμένο

1 κιλό χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα), χοντροκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

χυμό από 2 λεμόνια

2 αυγά

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.

Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.

Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μαζί με τη δάφνη, ώσπου να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε, πετάμε τη δάφνη και κρατάμε το ζωμό τους.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα χορταρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια μαζί με λίγο από το ζωμό τους και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το ζωμό των ρεβιθιών. Μόλις βράσουν τα χορταρικά – όχι εντελώς, πρέπει να «κρατάνε» λίγο στο δόντι –, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο: Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού.

Με μια κουτάλα χύνουμε στα αυγά λίγο-λίγο από το ζωμό του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Όταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για το πιάτο.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε χόρτα ή βαριέστε το καθάρισμα, αντικαταστήστε τα με 2-3 μαρούλια, χοντροκομμένα.

Ψιλοκόψτε 5-6 φυλλαράκια δυόσμου προς το τέλος του μαγειρέματος αν σας αρέσει το άρωμά του.

Πηγή: imommy.gr

 

Previous Post

Δίπλες

Next Post

Σοκολατένια τρουφάκια

Next Post
Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο (βίντεο)

Σοκολατένια τρουφάκια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ