Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο προφιτερόλ

08/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνίσια παϊδάκια με ούζο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 6-8 σαβαγιάρ
  • ΚΡΕΜΑ (ΒΑΝΙΛΙΑΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ)
  • 1 λίτρο γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ ή άλλο άμυλο (άνθος αραβοσίτου ή νισεστέ κλπ)
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα ή 1 κουταλιά βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα ή βούτυρο
  • ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης) ζωική ή φυτική
  • 30 γρ άχνη (2-3 κουταλιές) αν χρησιμοποιήσετε ζωική κρέμα
  • * για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά) κερασάκι-σοκολάτα-πουράκια κλπ

Βήματα

  1. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά που αναγράφονται πιο πάνω για την κρέμα (το γάλα κρύο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους) και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πηκτώσει και να κάνει φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Βάζουμε βανίλια, ανακατεύουμε και κρατάμε σε μια μεγάλη κούπα το 1/4 περίπου της κρέμας. Αυτή είναι η κρέμα βανίλιας. Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα ή βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Στην υπόλοιπη κρέμα θα βάλουμε τη μαύρη σοκολάτα και τη λευκή ή το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και να γίνει η κρέμα σοκολάτας.
  4. Ανακατεύουμε ξεχωριστά και τις δύο κρέμες μέχρι να κρυώσουν και μετά να τις χρησιμοποιήσουμε. Προσέχουμε να μην πιάσουν κρούστα. Κόβουμε τα σαβαγιάρ σε 4 κομμάτια το καθένα.
  5. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΥΚΟΥ. Επιλέγουμε μια σαλατιέρα μεγάλη ή μικρά ατομικά ποτήρια (κολωνάτα ή χαμηλά ή μπολ παγωτού). Βάζουμε πρώτα μερικές κουταλιές από την κρέμα βανίλια (3-4 κουταλιές για τα ατομικά και περισσότερο για τη σουπιέρα). Προσθέτουμε μέσα μερικά κομματάκια σαβαγιάρ στο καθένα πάνω στην κρέμα βανίλιας (4-5 κομματάκια στα ατομικά και πολύ περισσότερα για τη σουπιέρα. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
  6. ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Αν χρησιμοποιήσουμε ζωική θα προσθέσουμε και λίγη άχνη, στη φυτική δε χρειάζεται. Τη βάζουμε σε κορνέ με το κατάλληλο ακροφύσιο.
  7. ΝΤΕΚΟΡΑΡΟΥΜΕ με το κορνέ από πάνω το γλυκό κάνοντας ροζέτες ή γραμμές και αν θέλουμε βάζουμε από ένα κερασάκι επάνω (βλέπε φωτο και βίντεο) ή κομματάκια από σοκολάτα, πουράκια ή τριμμένη σοκολάτα κλπ.
  8. Το γλυκό φυλάσσεται στο ψυγείο για 5 μέρες.
  9. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-TIPS. 1ο Φροντίστε η δοσολογία στην κρέμα να είναι ακριβής ώστε να μη λασπώσουν τα σαβαγιάρ. 2ο Οι κρέμες να είναι χλιαρές παρά ζεστές για τον παραπάνω λόγο. 3ο Αν δε σας αρέσει η κρέμα βανίλια κάντε όλη την κρέμα σοκολατένια με τη διαφορά ότι μπορείτε να παραλείψετε τους κρόκους αβγών και να βάλετε 300 γρ μαύρη σοκολάτα και να βάλετε στο μπολ πάνω και κάτω από τα σαβαγιάρ από τη σοκολατένια κρέμα σας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Πηγή: cuzinagias.gr

Previous Post

Γεμιστά μπιφτέκια με κασέρι

Next Post

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Next Post
Αρνίσια παϊδάκια με ούζο

Μαρμελάδα πορτοκάλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ