Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουβλάκι κοτόπουλο

29/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουτζουκάκια με ρύζι
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείτε
Για τα σουβλάκια:

2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

1 ανανά, κομμένο σε κύβους των 4 εκατοστών

2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους των 4 εκατοστών

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

12 παχιές φέτες μπέικονΛίγο λάδι

6 ξυλάκια, για να περάσετε τα σουβλάκα

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλ. χυμό ανανά

1 1.2 κ. σ. καλαμποκάλευρο

½ φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ. σ. σος σόγιας

½ κ. γλ. αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε
1. Για να φτιάξετε τη Χαβανέζικη σος, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριου μεγέθους κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. «Κατεβάστε» το σκεύος απ’ τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να ετοιμαστούν τα καλαμάκια.
2. Κόψτε το κοτόπουλο, τον ανανά, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ισομεγέθη κυβάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια, βουτήξτε τα στο νερό για τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν τη χρήση ή συμβουλευτείτε τις οδηγίες στη συσκευασία για να μην καούν στο ψήσιμο.
3. Σε ένα καλαμάκι, περάστε πρώτα μία φέτα μπέικον, έπειτα ένα κομματάκι κοτόπουλο, ένα ανανά και, τέλος, μία «λωρίδα» πιπεριάς και μία κρεμμυδιού.
4. Το ζητούμενο σ’ αυτή τη συνταγή, είναι να τυλιχτεί κάθε σχεδόν κομμάτι στο καλαμάκι από το μπέικον. Επομένως, περάστε το πρώτο στο καλαμάκι χωρίς να το τυλίξετε σε ρολό και, στη συνέχεια σχηματίστε λαχταριστά «κυματάκια» τυλίγοντας τη φέτα μπέικον γύρω απ’ το κοτόπουλο, τον ανανά και τα λαχανικά. Για κάθε ξυλάκι, θα χρειαστούν δύο φέτες μπέικον.
5. Πριν βάλετε τα καλαμάκια στη φωτιά, λαδώστε κάθε πλευρά τους με ελαιόλαδο.
6. Αν τα ψήσετε στη σχάρα (είτε με κάρβουνα, είτε με γκάζι, είτε ηλεκτρική) τότε δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε χρησιμοποιώντας το γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τα γυρίζετε τακτικά.
7. Βουτήξτε το κοτομπέικον στην γλυκιά, εξωτική σος και -δεν υπάρχουν περαιτέρω συμβουλες- απολαύστε.
Πηγή: Mama365

 

 

Previous Post

Εύκολη μηλόπιτα

Next Post

Κέικ λεμονιού

Next Post
Σουτζουκάκια με ρύζι

Κέικ λεμονιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ