Το αρωματικό ελαιόλαδο με διάφορα βότανα και μπαχαρικά είναι ιδανικό για μακαρονάδες, βραστές πατάτες και βραστό κοτόπουλο και διατηρείται 2 μήνες.
Υλικά
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
- 3-4 κλωναράκια φρέσκα ρίγανη (ή ξηρή)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 καυτερή πιπεριά
- 3-4 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
- 2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Θα πλύνεις πολύ καλά όλα τα βότανα και θα τα στεγνώσεις.
Έπειτα θα τα ψιλοκόψεις και θα τα ρίξεις μέσα στο μπουκάλι.
Προσθέτεις τις σκελίδες του σκόρδου τις οποίες θα κόψεις κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια προσθέτεις την καυτερή πιπεριά και τους κόκκους πιπεριού.
Τέλος, συμπληρώνεις με το ελαιόλαδο, σφραγίζεις το μπουκάλι, το ανακινείς πολύ καλά και το φυλάσσεις για 2 εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για να ετοιμαστεί.
ΠΗΓΗ: exypnes-idees.gr