Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα λεμόνι

21/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ταραμοκεφτέδες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (για 2 βάζα)

  • 1 1/2 κιλό λεμόνια λεπτόφλουδα, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 μικρό κλωνάρι αρμπαρόριζα

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε τα λεμόνια σε άφθονο νερό για 12 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).

Αδειάζουμε το νερό αυτό και γεμίζουμε την κατσαρόλα πάλι με καινούργιο ζεστό νερό (το έχουμε ζεστάνει εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα, εκτός και αν διαθέτουμε ηλεκτρικό βραστήρα).

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές (δηλαδή 4 βρασίματα στο σύνολο).

Με αυτόν τον τρόπο ξεπικρίζουμε τη φλούδα τους. Μετά την τέταρτη φορά, σουρώνουμε τα λεμόνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα πιάσουμε χωρίς να καούμε.

Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Πολτοποιούμε πολύ καλά τα λεμόνια στο μπλέντερ. Ζυγίζουμε τον πολτό και μετράμε 1 κιλό ζάχαρη ανά 1 κιλό λεμονοπολτού.

Βράζουμε τον πολτό με τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.

Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε και την αρμπαρόριζα. Μόλις δούμε ότι πήζει η μαρμελάδα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε βάζα.

Μυστικά

  • Τις μαρμελάδες τις ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα.
  • Τις διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα γιατί αλλιώς μουχλιάζουν και χαλάνε πολύ πιο γρήγορα.
  • Χρησιμοποιούμε λεπτόφλουδα λεμόνια.
  • Αν σας ξέφυγαν μερικά κουκούτσια στο καθάρισμα θα τα βγάζετε την ώρα του βρασμού με ένα πιρούνι – καθαρίζουμε και τις άκρες των λεμονιών.
  • Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία 20 -25 λεπτά, να κοχλάζει η μαρμελάδα και ανακατεύουμε.

Πηγή: kathimerini.gr

Previous Post

Γίγαντες με σπανάκι ή άγρια χόρτα στον φούρνο

Next Post

Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά

Next Post
Ταραμοκεφτέδες

Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ