Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

12/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα σερβιρισμένο με baby βουτυράτες πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

ποικιλία από εσπεριδοειδή (π.χ. πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπ-φρουτ κίτρινο και ροζ, μανταρίνι τύπου Χίου, περγαμόντο, κίτρο, φράπα κ.ά.)

ζάχαρη (για κάθε φλιτζάνι βρασμένου φρούτου προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη)

Διαδικασία

Ξύνετε τη φλούδα των φρούτων στον τρίφτη και τα κόβετε στη μέση. Βγάζετε τα κουκούτσια και τις άσπρες ίνες.
Με μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρούτα σε λεπτά και κοντά μπαστουνάκια ή κυβάκια και τα βάζετε σε κατσαρόλα, αφού τα μετρήσετε με ένα ποτήρι ή φλιτζάνι.
Προσθέτετε νερό σε τριπλάσια ποσότητα (αν δηλαδή τα ψιλοκομμένα φρούτα είναι 5 φλιτζάνια, θα βάλετε 15 φλιτζάνια νερό). Τα αφήνετε μέσα στο νερό για 12 ώρες.
Ύστερα από το 12ωρο «κολύμπι» των φρούτων μέσα στο νερό, τα βράζετε σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 25-30 λεπτά. Κατόπιν, τα αφήνετε να μείνουν 24 ώρες ακόμη.
Μετράτε το υλικό της κατσαρόλας: Για κάθε φλιτζάνι βρασμένου φρούτου προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Αν δεν έχει δέσει αρκετά, την ξαναβράζετε για μερικά λεπτά ακόμη.
Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και, όταν κρυώσει, τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Μην ξεχάστε να βάλετε ετικέτες στα βάζα με το είδος και την ημερομηνία παρασκευής της μαρμελάδας.
Tips

Για να αποστειρώσετε τα βάζα, τα βάζετε μαζί με τα καπάκια σε φούρνο με αέρα στους 100°C για 10 λεπτά.

Για να έχει η μαρμελάδα όμορφο χρυσαφί χρώμα, δεν σκεπάζετε την κατσαρόλα όσο είναι ακόμη ζεστή.

Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο εσπεριδοειδές. Όσο περισσότερα είδη περιέχει, τόσο πιο νόστιμη και αρωματική γίνεται.

Υπολογίστε από ένα φρούτο σε κάθε είδος και το λιγότερο τρία διαφορετικά είδη για να γίνει… ξεχωριστή!

Πηγές: olivemagazine.gr   – Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας, Food Styling: Μελίνα Διονύσου

 

Previous Post

Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα σερβιρισμένο με baby βουτυράτες πατάτες

Next Post

Ομελέτα με απάκι (βίντεο)

Next Post
Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα σερβιρισμένο με baby βουτυράτες πατάτες

Ομελέτα με απάκι (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ